Barcelona

Troben restes d'un banquet neandertal de fa 50.000 anys a Moià

Restes d'un foc i costelles de cérvol. Aquestes són les proves del banquet neandertal que els investigadors de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social han trobat a la cova de les Teixoneres de Moià. Els científics ja havien trobat proves de la presència dels neandertals en aquest jaciment, que es continuarà excavant fins al 22 d'agost. Les restes daten de fa 50.000 anys.

Actualitzat
Un dels codirectors de l'excavació, Antonio Rodríguez, ha destacat que fins ara es tenien poques dades de la presència humana a Teixoneres. "Si hi havia foc, hi havia gent asseguda al voltant, ja fos fabricant eines, cuinant carn, explicant un conte o fent altres activitats", ha explicat un altre codirector, Jordi Rosell. "Ara cal excavar la llar", ha afegit. L'aventura dels arqueòlegs es pot seguir en un blog

Les proves de carboni permetran saber quines espècies vegetals hi havia a la zona fa 50.000 anys. En l'anterior campanya d'excavació van trobar a la cova més de 5.000 objectes. Els investigadors van considerar demostrat que els homínids que hi van viure eren nòmades, perquè les eines que van trobar estan fetes amb matèries primeres que no es podien a trobar prop de la cova. 

L'activitat de l'Iphes també es pot seguir per Facebook i Twitter
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut